Wie wij zijn?

DE HARTKLINIEK

De Hartkliniek, een huis van vertrouwen

De Hartkliniek is een initiatief van twee cardiologen die besloten anders aan hartzorg te doen.
Dr. Nancy Selleslagh en Dr. Nadia Dobbeleir laten zien dat het inderdaad anders kan.

Hart-manifesto

Elke fase van de begeleiding, het onderzoek of de behandeling, laten wij op een zo vlot mogelijke manier op elkaar aansluiten, zonder extra stress, te lange wachttijden of gespreide afspraken.

Wij werken niet van de ene fase naar de volgende, wij werken steeds met het oog op de uiteindelijke oplossing. Het verschil zit hem in de tijd en de energie die je daarin steekt. Bij een gefaseerde aanpak gaat die energie naar extra communicatie en administratie. Bij ons gaat die naar de patient, naar u dus, u voor wie wij ons focussen op de beste oplossing. Het is op die manier, dat wij anders aan hartzorg kunnen doen.”

Dr. Nancy Selleslagh en Dr. Nadia Dobbeleir, cardiologen

Dicht bij de patiënt met 5 locaties

Wij zijn voor onze patiënten hier beschikbaar:

  • AZ Rivierenland, Campus Bornem: Kasteelstraat 23, 2880 Bornem
  • AZ Rivierenland, Campus Willebroek: Tisseltsesteenweg 27, 2830 Willebroek
  • Middelheim Ziekenhuis: Lindendreef 1, 2020 Antwerpen
  • Privéconsultatie dr. Selleslagh: tel. 04-715.75.767
  • Privéconsultatie dr. Dobbeleir: Temsestraat 82, 9140 Steendorp

Er kunnen nog locaties bijkomen als we ons team versterken met artsen met nog andere subspecialisaties, om onze patiënten qua expertise en qua locatie steeds zo goed mogelijk te kunnen helpen.

Artsen maken het verschil

Nancy Selleslagh: “Ik verwijs u voor onderzoek X door naar dokter Y’, zo werken wij niet. Hier nemen wij de telefoon en bellen onze collega’s. Dat levert finaal winst op, in tijd én in stress.”

Nadia Dobbeleir: “We proberen zoveel mogelijk bereikbaar te zijn, voor patiënten en huisartsen. Een huisarts met een dringende vraag moet bij ons terechtkunnen.”


Hoe wij de dingen doen :

ONZE WAARDEN



Wie zijn we?

HARTSPECIALISTEN


Wij stellen ons graag aan u voor: Dr. Nancy Selleslagh en Dr. Nadia Dobbeleir.
Wij zijn twee ervaren cardiologen, elk met onze specialiteit en samen complementair. Uw hart heeft zorg nodig? Wij gaan voor de beste oplossing via de kortste weg.

Kennis – Ervaring – Kwaliteit



Hoe werken we?

ONTZORGENDE SERVICE


Efficiëntie is essentieel in onze zorg voor onze patiënten.
Wij houden de afstanden zo kort mogelijk tussen alle betrokkenen, zijnde u, de huisarts en ons team. Niet alleen wij, maar onze volledige medische ploeg handelt daarnaar in alles wat we doen. Ook fysieke afstanden proberen wij zo kort mogelijk te houden door er op 5 adressen voor u te zijn.

Dichtbij – Als ploeg – Samen


Wat hebben we?

EEN HART VOOR DE PATIENT


Als artsen staan we dicht bij en niet boven de patiënt.
De relatie arts-patiënt is voor ons in de eerste plaats een relatie van mens tot mens. Toegankelijkheid vinden wij heel belangrijk. Wederzijds respect is voor ons allesbehalve een ouderwets begrip, het is een evidentie. Wij kozen immers voor het beroep van arts omdat we mensen willen helpen.

Toegankelijk – Respectvol – Persoonlijk



Wat bieden we aan?

DE COMPLETE KLINIEK


De Hartkliniek zet in op complete zorg voor uw hart.
Wij zetten in op preventie, nauwkeurige diagnose en oplossingsgerichte interventie waar nodig. U mag gerust zijn: wij hebben de expertise in huis om hartzorg in al haar facetten te garanderen.

Preventie – Diagnose – Interventie


Elke vraag is belangrijk.

ANTWOORDEN OP UW VRAGEN

De Hartkliniek vindt een goede, duidelijke communicatie met onze patiënten heel belangrijk. Deze website dient om u te informeren over wie we zijn, wat we doen, en hoe wij u daarmee kunnen helpen. U vindt er al veel informatie, neem gerust even de tijd om erdoor te gaan.

Uit de praktijk kennen we de vragen waar patiënten soms mee zitten. Op de veelvoorkomende vragen formuleren we hier voor u het antwoord. Vindt u hier niet het antwoord op uw vraag, aarzel dan zeker niet om ze ons te stellen.

Over uw gezondheid

  • Wat zijn de symptomen van een hartaanval?
  • Wanneer moet ik mij zorgen maken over mijn hart?
  • Moet ik eerst bij mijn huisarts langs?
  • Is het voor De Hartkliniek van belang om te weten welke medicatie ik neem?
  • Wat zal er gebeuren op mijn afspraak? Waaraan moet ik mij verwachten?
  • Wat gebeurt er na het onderzoek/de ingreep?
  • Wordt mijn huisarts op de hoogte gebracht van wat er met mij gebeurt in De Hartkliniek?
  • Kan ik na het onderzoek/de ingreep op eigen houtje naar huis?
  • Kan ik in de hartkliniek terecht voor een acuut probleem, zonder afspraak?
  • Ik heb een dringende vraag buiten de openingsuren van De Hartkliniek. Wat doe ik?
Wat zijn de symptomen van een hartaanval?

Dé symptomen van een hartaanval bestaan niet, maar we kunnen stellen dat dit alarmsymptomen zijn: hevige pijn op de borst, linker arm, gepaard met braken, kortademigheid of flauwvallen. Is daarvan sprake, dan is dat reden genoeg om alarm te slaan via de hulpdiensten 112.

Wanneer moet ik mij zorgen maken over mijn hart?

Niemand behalve een arts kan in uw plaats oordelen of u zich al dan niet zorgen moet maken over uw hart. Dus, als u zich zorgen maakt, is dat voldoende om naar de huisarts te gaan.

Moet ik eerst bij mijn huisarts langs?

We raden altijd aan om eerst een afspraak te maken met uw huisarts. Die heeft uw medisch dossier, die is het beste geplaatst om uw medische toestand in te schatten. Twijfelt u na een bezoek aan de huisarts nog, dan kan u ook rechtstreeks met De Hartkliniek contact opnemen.

Is het voor De Hartkliniek van belang om te weten welke medicatie ik neem?

Ja. De medicatie die u neemt is van belang voor de cardiologen om een zo volledig mogelijk beeld te krijgen van de toestand van uw gezondheid. Zelfs medicatie die op het eerste zicht niets met uw hart te maken zou hebben, kan van belang zijn. Wij zullen daar dus naar vragen. Het is daarom goed om naar een consultatie een overzicht van uw medicatie mee te nemen. Voor bepaalde onderzoeken of ingrepen kan het dat uw medicatie moet worden aangepast, al dan niet tijdelijk. Ook daarover zal uw huisarts of zal uw cardioloog u tijdig inlichten. Het is dan uiteraard de bedoeling dat u die instructies correct opvolgt.

Wat zal er gebeuren op mijn afspraak? Waaraan moet ik mij verwachten?

Bij de hartkliniek hechten wij heel veel belang aan een duidelijke communicatie met onze patiënten. Bij het maken van een afspraak krijgt u alle nodige informatie en nodigen wij u uit om alle vragen te stellen waar u mee zit. Geen vraag is te simpel of te complex, wij proberen altijd op alles een antwoord te formuleren zodat het voor u duidelijk is. Het kan gebeuren dat u wat zenuwachtig was waardoor niet alle informatie is doorgedrongen. Daarom overlopen wij met u graag nog eens alles in mensentaal. Ook op deze website vindt u (bij “onderzoeken”) van de verschillende onderzoeken en ingrepen de uitleg bedoeld voor onze patiënten. Hebt u toch nog een vraag of een bezorgdheid, aarzel dan zeker niet om contact op te nemen met het nummer: 03-8901725 (telefoon verpleegkundige/secretaresse), of te mailen

. Het is de bedoeling dat u zoveel mogelijk met een gerust hart hiernaartoe kan komen.

Wat gebeurt er na het onderzoek/de ingreep?

Bij de hartkliniek hechten wij heel veel belang aan een duidelijke communicatie met onze patiënten. Ook over wat er na een afspraak gebeurt, krijgt u vooraf duidelijke uitleg. Natuurlijk kan de loop van het onderzoek of de ingreep nieuwe elementen meebrengen. Wees gerust, er is altijd iemand van het team die u persoonlijk begeleidt en uitleg geeft waar nodig. U stelt nooit een vraag te veel.

Wordt mijn huisarts op de hoogte gebracht van wat er met mij gebeurt in De Hartkliniek?

Huisartsen worden steeds op de hoogte gesteld van uw opname, of consultatie, via een brief. Die brief wordt verstuurd bij uw ontslag of tijdens de consultatie. Indien u hiertegen bezwaar hebt, kan u dit best op voorhand meedelen aan uw cardioloog. Ook als u veranderd bent van huisarts kan u dit best meedelen.

Kan ik na het onderzoek/de ingreep op eigen houtje naar huis?

Of u na een onderzoek of ingreep zelf weer met de auto of het openbaar vervoer naar huis kan, of dat u in het ander geval best wordt opgehaald, ook die informatie krijgt u bij het maken van de afspraak voor het onderzoek of de ingreep. Mochten wij voor u een taxi moeten regelen, dan mag u dat bij het vastleggen van de afspraak zeker aan de secretaresse meegeven.

Kan ik in de hartkliniek terecht voor een acuut probleem, zonder afspraak?

Voor acute medische problemen, kan u best bij de hulpdiensten terecht: 112. Het is niet verstandig om met een dringend probleem op eigen houtje tot bij de/een kliniek te proberen geraken. De 112 brengt medisch personeel mee dat onmiddellijk de eventuele dringende hulp kan toedienen, iets wat uitgesteld wordt als u naar de/een kliniek rijdt.

Doet er zich een acuut probleem voor waarvan u veronderstelt dat De Hartkliniek degene is die u kan helpen, bv. na een onderzoek of ingreep door ons, dan kan u ons uiteraard bellen op 03-8901725 (telefoon verpleegkundige) of via het centrale nummer van ziekenhuis 03-8901610.

Ik heb een dringende vraag buiten de openingsuren van De Hartkliniek. Wat doe ik?

Uw huisarts is steeds uw eerste contact bij medische kwesties. Of de huisarts van wacht.
Daarnaast zijn er verschillende manieren en momenten om De Hartkliniek te contacteren.

U vindt ze hier

.

Nancy Selleslagh
Privéraadpleging: tel. 04-715.75.767


AZ Rivierenland Campus Bornem: tel. 03-890.16.11
AZ Rivierenland Campus Willebroek: tel. 03-860.32.15

Nadia Dobbeleir
Privéraadpleging in Steendorp: tel. 0479-10.10.32 (tussen 17 u-20 u) of online

.
AZ Rivierenland Campus Bornem: tel. 03-890.16.10
AZ Rivierenland Campus Willebroek: tel. 03-860.32.15


Praktische zaken

  • Ik had nog niet eerder contact met De Hartkliniek. Wat moet ik doen?
  • Kan ik rechtstreeks een afspraak maken met De Hartkliniek?
  • Ik ben vergeten wanneer mijn afspraak is. Wat nu?
  • Ik heb een afspraak, maar ik kan niet komen. Wat nu?
  • Ik had een afspraak, maar ben vergeten komen. Wat nu?
  • De Hartkliniek werkt ook in en met andere ziekenhuizen. Hoe gaat dat praktisch?
Ik had nog niet eerder contact met De Hartkliniek. Wat moet ik doen?

Het feit dat u onze website bezoekt, betekent dat u of iemand uit uw directe omgeving zorgen heeft over het hart. Bel ons gewoon (tel. 03-8901725). De secretaresse of verpleegkundige van onze ploeg zal op veel van uw vragen wellicht al het antwoord hebben. En waar verdere stappen nodig zijn, zal zij u gepast verder helpen. Wij houden de drempel steeds laag voor onze patiënten.

Kan ik rechtstreeks een afspraak maken met De Hartkliniek?

We raden altijd aan om eerst een afspraak te maken met uw huisarts. Die heeft uw medisch dossier, die is het beste geplaatst om uw medische toestand in te schatten. Als die het nodig acht, zal uw huisarts wellicht voor u bij ons een afspraak maken. Vindt uw huisarts een doorverwijzing niet nodig, maar hebt u toch uw twijfels, dan kan u ook rechtstreeks met De Hartkliniek contact opnemen. Hoe en wanneer u ons kan bereiken, leest u hier.

Ik ben vergeten wanneer mijn afspraak is. Wat nu?

Bel ons op 03-8901610 (receptie ziekenhuis), onze secretaresse zoekt uw afspraak dan even voor u op.

Ik heb een afspraak, maar ik kan niet komen. Wat nu?

Bel ons meteen: tel. 03-8901610 (receptie ziekenhuis), of tijdens consultatie-uren 03-8901725. De secretaresse van ons team kan dan een oplossing zoeken die voor alle partijen haalbaar is.

Ik had een afspraak, maar ben vergeten komen. Wat nu?

Wat de gevolgen zijn, zal afhangen van de aard van de afspraak. U kan ons best hoe dan ook bellen op 03/8901610 (receptie ziekenhuis), of tijdens consultatie-uren 03/8901725.

De Hartkliniek werkt ook in en met andere ziekenhuizen. Hoe gaat dat praktisch?

U hebt maar één contactpunt nodig en dat is De Hartkliniek. Van hieruit regelen wij alles voor u. We proberen ook altijd de voor u gemakkelijkste locatie te kiezen. En moet u voor een bepaald onderzoek of ingreep naar een andere locatie, dan regelen wij ook dat en we informeren u ook daar duidelijk over.


Tarieven, kosten, betaling

  • Ik heb een hospitalisatieverzekering. Wat moet ik meenemen naar mijn afspraak?
  • Ik heb geen hospitalisatieverzekering. Wat moet ik meenemen naar mijn afspraak?
  • Hoe wordt het vervoer naar Antwerpen georganiseerd?
  • Wat zijn de tarieven van De Hartkliniek?
Ik heb een hospitalisatieverzekering. Wat moet ik meenemen naar mijn afspraak?

Neem steeds uw verzekeringspapieren mee. De arts vult die in bij ontslag of tijdens consultatie.

Ik heb geen hospitalisatieverzekering. Wat moet ik meenemen naar mijn afspraak?

Uw identiteitskaart is voldoende om u in te schrijven. Hiermee zijn uw mutualiteitsgegevens gekend.

Hoe wordt het vervoer naar Antwerpen georganiseerd?

Dit wordt besproken met U door het secretariaat.

Wat zijn de tarieven van De Hartkliniek?

De tarieven zijn de gebruikelijke tarieven. Bancontact is beschikbaar op de consultatie.


Vocabularium

  • Wat betekenen deze woorden?
Wat betekenen deze woorden?

Ook al proberen we onze patiënten in mensentaal aan te spreken, het kan gebeuren dat we toch een eigen jargon gebruiken.

Logo-Hartkliniek-Negatief-min

De Hartkliniek is een initiatief van twee cardiologen die besloten anders aan hartzorg te doen. Dr. Nancy Selleslagh en Dr. Nadia Dobbeleir laten zien dat het inderdaad anders kan.